Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κάτι Οστά: Παρουσίαση βιβλίου στο Nosotros και προβολές (26/2)


Η δεύτερη παρουσίαση στην Αθήνα (σήμερα στις 7 το απόγευμα), της συλλογής ποιημάτων και διηγημάτων "Κάτι Οστά", των Φώντα και Δερβίση, θα έχει την εξής δομή:

α)Πρόλογος, Εισαγωγή:

Άνοιγμα της Εκδήλωσης, credits, εισαγωγή στην ταινία Ανδαλουσιανός σκύλος κι έπειτα προβολή της.

Un chien andalou (1929)

Η πρώτη ταινία του πατέρα του κινηματογραφικού σουρρεαλισμού, Luis Buñuel, σε συνεργασία με τον, κατα κύριο λόγο ζωγράφο Salvador Dali, γνωστό επίσης για τις υπερρεαλιστικές καινοτομίες στον τομέα του. 

Μια σειρά από φαινομενικά ασύνδετες, βωβές ονειρικές εικόνες. όμορφες, τρομακτικές και πάντοτε αλλόκοτες. Κυριαρχία του υποσυνειδήτου στην μεγάλη οθόνη και ξέσπασμα έναντι συμβατικών κινηματογραφικών δομών.

β) Παρουσίαση του βιβλίου Κάτι Οστά και συζήτηση επ' αυτού. Ανάγνωση ποιημάτων από το βιβλίο. Λίγα λόγια από τον Άλεξ Κοάν για την συμμετοχή του στο blog επιτυχημένες απόπειρες και για το βιβλίο του.

γ) Λίγα πράγματα για το πως κυκλοφόρησε μέσω της συλλογικότητας Θέατρο Δρόμου το Κάτι Οστά, για τα μέλη της συλλογικότητας και σύνοψη των μέχρι τώρα έντυπων και μουσικών κυκλοφοριών αλλά και των νέων που έρχονται.

δ) Κλείσιμο: Εισαγωγή στην ταινία "Genesis" και προβολή της.

Genesis (1998)

Μια βωβή ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 30 λεπτών) του Ισπανού σκηνοθέτη 
Nacho Cerdà. Μέρος τριλογίας των πρώτων ταινιών του, μαζί με τις Aftermath και The Awakening. Δράμα/φαντασίας/τρόμου.
Ένας γλύπτης χάνει την γυναίκα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ξεκινά να φτιάχνει το άγαλμα της με σκοπό να ξεπεράσει το τραύμα και τη θλίψη του. Στην πορεία ανακαλύπτει πως το άγαλμα αρχίζει να αιμορραγεί αλλά και εκείνος να αποσυντίθεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου