Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Νέες και παλιές Κυκλοφορίες μας (Σημεία και τρόποι διανομής)

α': "Ο πιο σίγουρος τρόπος για να κόψετε το κάπνισμα" - Φρανκ (Εικονογραφημένο βιβλίο)



Όλοι έχουμε νιώσει υπαρξιακούς προβληματισμούς, και για μένα η τέχνη είναι ο πιο υγιής τρόπος να τους ξεπεράσεις. Η δημιουργία για τον καλλιτέχνη είναι ανάγκη. Είτε θα σε τρελάνει είτε θα σε λυτρώσει.

Πολεμάς το σκοτάδι σου αφήνοντάς το ελεύθερο. Όσο αντέχεις το αφήνεις να σε καταστρέψει και από τα ερείπια ξεκινάς τη δημιουργία. Πολλοί δεν αντέχουν αυτή την αυτοκαταστροφή, εγώ είμαι μάλλον από τους τυχερούς που την αντέχω.

Όμως η μιζέρια του καλλιτέχνη δεν έγκειται μόνο στην αυτοκαταστροφή αλλά και στην διάλυση που μπορεί να βιώσεις από τον αντίκτυπο και την έλλειψη ανταπόκρισης. Εκεί καλείσαι να τους γράψεις στα αρχίδια σου και να συνεχίσεις αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά. Gadfly, ξεκόλλα.

Στο θέμα μας, το μάταιο υπάρχει, και αργά η γρήγορα το αντιλαμβανόμαστε. Άμα το αφήσεις να σε χαρακτηρίσει θα αρχίσει να σε τρώει, και αν το αγνοήσεις θα χάσεις την επαφή σου με την πραγματικότητα. Μετά ακολουθούν οι θρησκείες, οι ελπίδες, το φαντασιακό.
Αποδέξου το, χώσου μέσα του και πάλευέ το να ξεμπερδεύεις.

“Να οικειοποιηθούμε το κακό και το μηδέν μέχρι να αχρηστευτούν και μην μας αγγίζουν άλλο”




Και αυτό είναι το πρόβλημα του χαρακτήρα στο βιβλίο μου. Είναι ανίκανος να οικειοποιηθεί το μηδέν. Τον τρώει η ελπίδα του. Οτι όλα θα αλλάξουν, χωρίς βέβαια αυτός να κάνει κάτι για αυτό, μένει παθητικός με μια ελπίδα για μια μίζερη, μικροαστική ζωή.

Το αμαξάκι του, η δουλίτσα του, η γυναίκα.
Και ούτε καν το τελευταίο, ούτε καν η γυναίκα, γιατί ακόμα και η πιο φτηνή εκδοχή του έρωτα είναι αρκετή για να σε κάνει να οικειοποιηθείς το μηδέν και να σε ψήσει να σηκωθείς.

Το βιβλίο μου λέγεται “Ο πιο σίγουρος τρόπος για να κόψετε το κάπνισμα”

Ο σιγουρότερος τρόπος να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι να πεθάνει, και ο ευκολότερος τρόπος να ενισχύσει το σύστημα είναι να μείνει ένα με το μηδέν

Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο εδώ.Παραγγελία χέρι με χέρι Αθήνα, και γενικά ταχυδρομείο.
Επικοινωνία: nfrankdesigns@gmail.com
Τιμή: 3€

.-


β': "Όταν γυρίσεις" - Φωντας (Συλλογη ποιημάτων)

Το «Όταν γυρίσεις...» είναι μια συλλογή 28 ποιημάτων (όπως καταλαβαίνει εύκολα όποιος δει το εξώφυλλο) που γράφτηκαν πριν περίπου 2 χρόνια. Αφορμή αυτή της συλλογής ήταν μια “αγωνιστική” εκδρομή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Συντροφιά μου είχα μια κνίτισσα η οποία τελικά δε μου κάθησε κιολας.

Η συνέχεια πάνω κάτω επαναλαμβανόμενη για αρκετά ποιήματα και απόπειρες έκφρασης πολλών ανθρώπων. Έμεινε στα συρτάρια το όλο θέμα μέχρι που τα διάβασε τυχαία μια φίλη (αν ήθελα να τα διαβάσει θα της τα χα δώσει μπας και ψαρώσει απ’ το ‘’ποιητής’’ και έτσι) της άρεσαν και αυτό αποτέλεσε την αφορμή να τα βγάλω και παραέξω.

Βέβαια το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κάποιος από το «Θέατρο Δρόμου» είναι η μούσικη, ακριβώς εκεί πάνω όμως κολλάει και η ποίηση που θέλει βέβαια μουσική (και όχι ακαδημαισμό ο οποίος γαμιέται όπως ξέρουμε όλοι), τριβή με κόσμο και αλκοόλ. Αν την κλείσεις σε 4 τοίχους με 10 βλαμμένα με γυαλιά (καλή ώρα σαν τον συγγραφέα της συλλογής), πάει ψόφησε.

Χρειάζεται να είσαι αρκετά καψούρης που να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται πέρα από σένα αλλά και αρκετά συνειδητοποιημένος για να πείσεις κανέναν άνθρωπο για τον αγώνα που προσπαθούμε να κάνουμε.

«Αν δε βουτήξεις μες τις λάσπες σου δε κάνεις τέχνη» , σωστό κύριε Μέγα, 100% σωστό, απλά με αυτές τις λάσπες πρέπει να χτίσεις και κάτι.

«Όταν Γυρίσεις» λοιπόν ο τίτλος της συλλογής. Βασίζεται στη λογική ότι αναζητάς κάτι που δε το χεις ζήσει, αλλά αυτή η αναζήτηση γίνεται με όρους νοσταλγίας, σα να ταν πάνω κάτω αυτή η μοίρα σου.

28 ποιήματα,σε τρεις κατηγορίες χωρισμένα. Ερωτικά,υπαρξιακά και μια προσπάθεια στράτευσης η τελευταία κατηγορία, ίσως όχι τόσο επιτυχημένη όσο οι προηγούμενες αλλά απαραίτητη σε κάθε καλλιτεχνικό έργο.

Μένι Θένκς στους/στις

Ανδρέα
Κώστα
Ισμήνη (δεν μπορούσα να σε βάλω στις αφιερώσεις της πρώτης σελίδας γιατί έτρεχε το λάιβ, σόρυ)
Κυριάκο



Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συλλογή εδώ

Παραγγελία χέρι με χέρι Αθήνα, και γενικά ταχυδρομείο.
Επικοινωνία: fontas_1992@yahoo.gr
Τιμή: 2€

.-



Σημεία πώλησης δίσκων:

Βδέλυγμα & Onesecbeforetheend - 8 φετίχ (5€) : NoToxic (Καλλιθέα, Σαπφούς 122, πλησίον πλατείας Κύπρου. Τρίτη-Παρασκευή 11:00-21:00, Σάββατο 10:00-16:00).
Στέκι "Μόδη" (Θεσσαλονίκη, Μόδη 3. Δευτέρα-παρασκευή 20:00-02:00)
Επίσης χέρι με χέρι με το Σκιαγράφημα

Jolly Roger - Τα ρέστα κράτα τα (5€): NoToxic

Mc Ανεμιστήρας - Ρίμα στο κύμα (3€) : Χέρι με χέρι, Αθήνα

Γενικό mail επικοινωνίας: theatrodromou@yahoo.com
ΥΓ. Θα ενημερώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου